You are currently viewing Ce sistem de jgheaburi să alegi?
  • Post category:Ghiduri

Pentru a asigura funcționarea corectă și eficientă a sistemului de jgheaburi, merită să alegeți jgheaburi, burlane și accesorii de la un singur producător de renume. Nu ar trebui să avem nicio problemă în acest sens, deoarece aceștia oferă sisteme complete de jgheaburi, în care componentele individuale se potrivesc perfect una cu cealalta.

Sarcina principală a unui sistem de jgheaburi este de a evacua apa de ploaie de pe acoperiș. De asemenea, acesta ar trebui să protejeze fațada și fundațiile împotriva umezelii. Scurgerea necontrolată a apei sau acumularea acesteia poate duce la deteriorarea finisajului pereților exteriori – căderea tencuielii, apariția de pete și, în cele din urmă, a algelor și a mucegaiului. Pe lângă utilizarea sa practică, sistemul de jgheaburi are și o funcție estetică, motiv pentru care trebuie să se potrivească cu culoarea acoperișului și să se armonizeze cu fațada.

Componente ale sistemului de jgheaburi

Un sistem complet de jgheaburi este format din jgheaburi, burlane, țevi de coborâre și elemente de legătură și fixare: coturi, conectori, colțuri, teuri, cleme, cârlige, capace de picurare, guri de scurgere, țevi de coborâre, conectori, captatoare de apă de ploaie sau captatoare de sedimente pentru țevi de coborâre. De asemenea, jgheaburile pot fi completate, printre altele, cu plase pentru a preveni acumularea de frunze în jgheaburi, sifoane pentru jgheaburi și apărători de jgheaburi pentru a opri revărsarea apei.

Componentele individuale ale sistemului sunt compatibile între ele – acest lucru garantează buna funcționare a jgheaburilor și facilitează instalarea acestora. În plus, componentele sunt consecvente din punct de vedere al culorii. Sistemul de jgheaburi trebuie să fie rezistent la schimbările de temperatură, la radiațiile UV, la deteriorări mecanice și la coroziune. În mod ideal, ar trebui să fie la fel de durabil ca și învelitoarea acoperișului.

Jgheaburi din oțel – avantajele unui sistem de jgheaburi din oțel

Jgheaburile din oțel sunt fabricate din oțel galvanizat de cea mai bună calitate, ceea ce le face mai rezistente la coroziune decât tabla brută. Oțelul este un material foarte durabil, având cea mai mare rezistență mecanică dintre toate metalele folosite la fabricarea jgheaburilor. În plus, este rezistent la coroziune și la intemperii, iar structura sa netedă accelerează curgerea apei din jgheab. Jgheaburile din oțel sunt, de asemenea, rezistente la schimbările de temperatură – pot rezista la schimbări de la -40 la +100°C, iar dilatarea termică este de 1 mm la 4 m de jgheab. Durata de viață a sistemelor de drenaj pentru acoperișuri realizate din oțel este estimată la 30-50 de ani, dar aceasta depinde în mare măsură de poluarea aerului și de condițiile atmosferice din regiune.

Toate componentele și accesoriile jgheaburilor din sistemele Flamingo și Flamingo Magnelis sunt fabricate din material omogen (tablă de oțel Green Coat) furnizat de SSAB din Suedia. Sistemul Flamingo cu acoperire Magnelis este deosebit de durabil și rezistent la coroziune. Acesta poate fi utilizat în medii cu risc crescut de coroziune fără îngrijorare. În plus față de protecția standard cu zinc, acoperirea Magnelis protejează marginile expuse ale jgheaburilor împotriva coroziunii, datorită unui strat de zinc și magneziu. Este demn de remarcat faptul că toate culorile disponibile ale sistemului de jgheaburi din oțel Flamingo se potrivesc cu culorile produselor noastre pentru acoperișuri și placări.

Sistemul de jgheaburi din PVC – avantaje

Jgheaburile din PVC, cunoscute sub denumirea populară de „plastic”, sunt estetice, etanșe, durabile și ușor de instalat. Principalul lor avantaj este flexibilitatea și greutatea redusă a componentelor. Sistemele de jgheaburi din plastic nu necesită întreținere sau vopsire și își păstrează aspectul estetic timp de mulți ani. Plasticul se caracterizează printr-o rezistență ușor limitată la temperaturi ridicate, prin urmare, pe acoperișurile însorite, jgheaburile realizate din PVC se pot deforma în timp și își pot schimba culoarea. Prin urmare, merită să alegeți jgheaburi de la un producător de încredere, extrudate din amestecuri de PVC în proporții corect selectate, ceea ce va reduce la minimum posibilitatea de deformare.

Un avantaj important al jgheaburilor din PVC este durabilitatea ridicată, de aproximativ 50 de ani, la costuri de achiziție și de producție relativ scăzute. Montarea jgheaburilor și a burlanelor pe un acoperiș necomplicat este atât de ușoară încât poate fi făcută de unul singur, fără a fi nevoie de o echipă specializată.

Sistemul de jgheaburi ProAqua funcționează perfect pe orice acoperiș. Forma tradițională semirotundă a jgheabului a fost concepută cu ajutorul unor soluții de construcție inovatoare. Acestea sporesc rigiditatea și protejează împotriva scurgerii apei. În plus, în sistemul ProAqua, jgheabul are o conexiune specială cu cârligul, care creează un sistem de blocare care împiedică jgheabul să cadă după asamblare. O etanșeitate sporită a îmbinărilor orizontale ale elementelor sistemului a fost obținută prin utilizarea unei garnituri de etanșare cu buză triplă special concepute. Sistemul este disponibil în mai multe culori pentru a satisface cerințele celor mai exigenți investitori. Ceea ce este important, este fabricat din materiale reciclabile.