You are currently viewing De ce acoperișuri modulare
  • Post category:Ghiduri

Țiglele metalice modulare au apărut pe piață ca un răspuns al producătorilor la cerințele investitorilor și ale constructorilor de acoperișuri care caută cele mai avantajoase soluții din punct de vedere al calității, transportului, depozitării, asamblării și al efectului final asupra acoperișului finit. Țiglele metalice modulare se comportă bine chiar și pe cele mai complicate acoperișuri și permit realizarea tuturor proiectelor neobișnuite.

Ergonomie și economie

Un avantaj incontestabil al plăcilor modulare din tablă metalică este dimensiunea lor mică sau, mai exact, foile repetabile. Datorită acestui fapt, țiglele din tablă sunt ușor de transportat și de depozitat. Un palet conține suficiente module pentru a acoperi un acoperiș standard, astfel încât întregul material poate fi transportat pe șantier chiar și cu mașina sau furgoneta. De asemenea, bunurile achiziționate pot fi depozitate cu ușurință – sunt bine ambalate, ceea ce face ca condițiile meteorologice să fie nesemnificative, și nu ocupă mult spațiu. Acest lucru este important și la cumpărare – distribuitorul poate păstra bunurile la sediul său și astfel le poate oferi investitorului practic la fața locului. Datorită dimensiunilor reduse și a garanției de repetabilitate a culorii oferite de producător, fiecare coală de țiglă neutilizată în timpul construcției poate fi returnată la punctul de achiziție. De asemenea, deșeurile rămase după instalare sunt relativ mici în comparație cu alte materiale pentru acoperișuri – se ridică la maximum 8%, ceea ce permite economisirea de timp și bani. Dimensiunile reduse ale unei singure coli de țiglă metalică modulară pentru acoperiș și greutatea relativ redusă a acesteia au, de asemenea, o importanță considerabilă în timpul instalării – chiar și o singură persoană poate instala cu ușurință și în siguranță colile de țiglă pe panta acoperișului.

Soluții brevetate care accelerează instalarea

Plăcile modulare Budmat au multe soluții originale, brevetate, datorită cărora instalarea lor este rapidă și plăcută. Găurile de montaj pregătite din fabrică elimină necesitatea de a le găuri în fiecare tablă, ceea ce scurtează semnificativ timpul de asamblare, precum și limitează cantitatea de pilitură metalică generată în timpul găuririi, ceea ce reduce riscul de coroziune. Împreună cu gaura, este presată o cupă specială, care acționează ca un loc de sprijin pentru garnitura șurubului, datorită căreia șurubul aderă corect la tablă și asigură o etanșeitate pe termen lung. În plus, găurile și cupele sunt perforate la un anumit unghi, ceea ce împiedică capul șurubelniței să zgârie modulul în timpul asamblării. Găurile asigură, de asemenea, că șuruburile sunt distribuite uniform pe acoperiș, iar acest lucru, fără îndoială, afectează în mod semnificativ aspectul estetic.

Estetica țiglelor metalice modulare Budmat

O altă soluție originală Budmat, care contribuie la o estetică ridicată, este plierea marginii frontale a coli de țiglă metalică. Datorită acestui lucru, îmbinările colilor sunt invizibile pentru ochiul uman. De asemenea, aceasta previne acumularea de umiditate pe marginea frontală, eliminând astfel posibilitatea coroziunii și a petelor. Acest brevet este, de asemenea, strâns legat de cea de-a treia caracteristică a noastră – ștanțarea tablei de-a lungul ștanțării. Cu această soluție, marginea coli suprapuse se „ascunde” în canelura creată și face ca legătura dintre coli să fie invizibilă. Este, de asemenea, un element suplimentar care elimină acumularea de apă de ploaie.

Toate țiglele metalice modulare Budmat au un profil de relief înalt, cu o înălțime de cel puțin 35 mm. Acest lucru sporește cu siguranță estetica învelitorii. Datorită acestui fapt, acoperișul dobândește forme clare, precum și un caracter demn, elegant. În plus, profilul înalt face ca locurile de instalare a șuruburilor să fie umbrite și practic invizibile de la nivelul solului.

Accesorii de finisare completează acoperișul

Un avantaj incontestabil al țiglelor metalice modulare Budmat sunt și accesoriile dedicate, care evidențiază și se asortează cu nervurile țiglelor metalice. Printre acestea se numără contravântuirile modulare și țiglele de coamă cu capăt original, presate dintr-o singură bucată de oțel.

Țiglele de tablă tăiate la dimensiune au domnit pe acoperișurile poloneze timp de mulți ani, ceea ce înseamnă că unele dintre modelele lor au devenit o parte permanentă a conștiinței multor generații. Un exemplu este țigla Budmat Sara, care a devenit un cult datorită aspectului său atemporal și calității înalte a execuției. În secolul XXI, am încercat să combinăm tradiția cu modernitatea, ceea ce a creat țigla metalică modulară Bella Sara – care combină bine-cunoscuta formă Sara cu toate avantajele acoperișurilor modulare moderne. Oferta noastră include mult mai multe modele de țiglă metalică modulară și toate acestea pot fi vizualizate aici – click.