You are currently viewing Compania poloneză Budmat Bogdan Więcek a achiziționat Samesor Oy
  • Post category:Știri

Compania poloneză Budmat Bogdan Więcek a achiziționat Samesor Oy, un dezvoltator finlandez de inovații pe segmentul producției de mașini de profilare.

Budmat Bogdan Więcek, una dintre cele mai importante companii din Polonia, specializată în industria construcțiilor, în producția și furnizarea de acoperișuri din oțel și sisteme de jgheaburi, a finalizat achiziționarea a 100% din acțiunile companiei finlandeze Samesor Oy. Acesta este un pas important în dezvoltarea ambelor companii, deschizând noi oportunități atât pentru clienții, cât și pentru angajații celor două entități.

Samesor Oy este o companie finlandeză cu o istorie bogată de 60 de ani în industria de mașini. Compania este specializată în proiectarea și fabricarea de tehnologii avansate pentru profilarea plăcilor de oțel. Parcursul său de până acum include peste 1.000 de utilaje pentru producția de invelitori pentru acoperișuri, tabla  trapezoidala și alte profile pentru construcții, disponibile pe piețele din 67 de țări din întreaga lume. 

Datorită acestei achiziții, Budmat Bogdan Więcek obține acces la tehnologii moderne și la un know-how unic, ceea ce va permite continuarea investițiilor în soluții inovatoare pentru industria acoperișurilor. Pe de altă parte, pentru Samesor Oy, achiziția de către o companie atât de renumită precum Budmat înseamnă o deschidere mai largă a ușii către piața poloneză și posibilitatea unei extinderi intensive pe celelalte piețe din Europa Centrală și de Est.

Piața construcțiilor, atât în Polonia, cât și în întreaga Europă, va avea, de asemenea, mult de câștigat de pe urma acestei fuziuni. În primul rând, clienții grupului Budmat vor avea acces la produse de o calitate și mai bună și la soluții tehnologice inovatoare, în timp ce companiile de construcții vor putea beneficia de oferta de utilaje moderne „pe măsură”, care, în consecință, le va permite să accelereze și să eficientizeze multe procese de producție.

În plus, integrarea celor două companii reprezintă o oportunitate pentru sinergii în domeniul cercetării și dezvoltării, ceea ce se traduce printr-o introducere mai rapidă pe piață a inovațiilor. Cooperarea dintre echipele poloneză și finlandeză va duce, de asemenea, la un schimb de experiență și cunoștințe, ceea ce va aduce probabil beneficii ambelor părți pe termen lung.